Colo-pajzs Kulturális Egyesület

3888 Vizsoly
Szent János út 119.

Számlaszám: K&H 10402764-50515756-84521008
SWIFT kód: OKHBHUHB
IBAN: 16-10402764-50515756-84521008

Daruka Mihály, múzeumvezető
Telefon: +36 20 272 9015

Darukáné Menyes Gabriella
Telefon: +36 70 882 5708

vizsolyivendeg@gmail.com

Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás


Látogatók száma:
Kedves Bartaink!

A Vizsolyi Biblianyomtats Hza nevben sok szeretettel kszntm nt.
Szeretnnk, ha n is rszese lenn a Magyarorszgon egyedlll vizsolyi paprmalom felptsnek.

Vizsolyt mindenki ismeri a Biblirl. Meg is llnak napjban tbb szzan a templomnl, megnzik a Rkczi kriban berendezett korabeli nyomda mzeumot. Aztn tovbb mennek gy, hogy nem is tudjk mennyi minden ms rdekes s rtkes ltni val van mg itt. Sajnos a tv utazs msorai rszoktattk az embereket arra, hogy az igazi ltni val az hatalmas, gig r vagy hallosan veszedelmes lehet. Ami mr kicsit kisebb az mr unalmas.

Azrt, hogy megmutassunk minden rtknket itt Vizsolyban megalaktottuk a Rkczi lmnybirtokot. Termszetesen kellenek olyan dolgok is, amik nagyok, ltvnyosak, hiszen gy knnyebb lesz a kisebb rtkeket is megmutatni.

Vizsoly a kkorszaktl lakott telepls s ez id alatt rengeteg rdekes emlk rakdott egymsra. Ismertsgt annak ksznhette, hogy itt volt az a gzl, amin gyalogosan s szekrrel is t lehetett jutni a Herndon. A Hernd napjainkig ltfontossg volt a falu szmra. A halszat, a fa, vesz s nd mind a htkznapok nlklzhetetlen rsze volt. A faluban kt vzimalmot is hajtott a foly egyik ga, ami a technika fejldsvel flslegess vlt s szpen el is pusztult.

Az lmny birtok egyik legrdekesebb ltnivalja az a rekonstrult, iparszeren mkd vzimalom lesz, ami a Biblianyomda szmra 120000 db 16. szzadi mertett paprt fog gyrtani. prilis kzepn elkezddik a malom szerelse s mjusban mr megkezdi a prba zemet. Az pts folyamatrl kpekben, videkban fogunk beszmolni. Vrjuk azok jelentkezst, akik az ptsben, mint htvgi programban szvesen rszt vennnek.

Keresnk TISZTELETBELI VZIMOLNROKATA malmot a COLO-PAJZS kulturlis egyeslet pti a sajt erejbl. Lelkesedsbl, erbl nincs is hiny. A pnzzel mr van egy kis gondunk. A malom tiszteletbeli molnrja gy lehet valaki, ha egy egy MALOMSZGET MEGVSROL. Egy malom szg ra 4000 Ft ami nem ms mint egy monogramos szg, amit a malom gerendiba oda t bele a molnrahov szeretn. Vrjuk nket szeretettel ismerjk meg Vizsolyt, gy ahogy eddig mg soha nem lttk.


Igny esetn szmlt tudunk adni az rkbefogadsrl, az adomnyok lerhatk az adalapbl!

rkbefogadsi szndkt krjk, jelezze e-mailban a vizsolyivendeg@freemail.hu e-mailcmen.
Tovbbi informcirt hvja a 20/272-90-15 s telefonszmot, vagy rjon e-mailt a fenti cmre.
Ksznettel:

Daruka Mihly
A Vizsolyi Biblianyomtat Mhely igazgatja
?>