Colo-pajzs Kulturális Egyesület

3888 Vizsoly
Szent János út 119.

Számlaszám: K&H 10402764-50515756-84521008
SWIFT kód: OKHBHUHB
IBAN: 16-10402764-50515756-84521008

Daruka Mihály, múzeumvezető
Telefon: +36 20 272 9015

Darukáné Menyes Gabriella
Telefon: +36 70 882 5708

vizsolyivendeg@gmail.com

Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás


Látogatók száma:
Kedves Barátaink!

A Vizsolyi Biblianyomtatás Háza nevében sok szeretettel köszöntöm Önt.
Szeretnénk, ha Ön is részese lenn a Magyarországon egyedülűlló vizsolyi papírmalom felépítésének.

Vizsolyt mindenki ismeri a Bibliáról. Meg is állnak napjában több százan a templomnál, megnézik a Rákóczi kúriában berendezett korabeli nyomda múzeumot. Aztán tovább mennek úgy, hogy nem is tudják mennyi minden más érdekes és értékes látni való van még itt. Sajnos a tv utazós műsorai rászoktatták az embereket arra, hogy az igazi látni való az hatalmas, égig érő vagy „halálosan veszedelmes” lehet. Ami már kicsit kisebb az már unalmas.

Azért, hogy megmutassunk minden értékünket itt Vizsolyban megalakítottuk a Rákóczi élménybirtokot. Természetesen kellenek olyan dolgok is, amik nagyok, látványosak, hiszen így könnyebb lesz a kisebb értékeket is megmutatni.

Vizsoly a kőkorszaktól lakott település és ez idő alatt rengeteg érdekes emlék rakódott egymásra. Ismertségét annak köszönhette, hogy itt volt az a gázló, amin gyalogosan és szekérrel is át lehetett jutni a Hernádon. A Hernád napjainkig létfontosságú volt a falu számára. A halászat, a fa, vesző és nád mind a hétköznapok nélkülözhetetlen része volt. A faluban két vízimalmot is hajtott a folyó egyik ága, ami a technika fejlődésével fölöslegessé vált és szépen el is pusztult.

Az élmény birtok egyik legérdekesebb látnivalója az a rekonstruált, iparszerűen működő vízimalom lesz, ami a Biblianyomda számára 120000 db 16. századi merített papírt fog gyártani. Április közepén elkezdődik a malom szerelése és májusban már megkezdi a próba üzemet. Az építés folyamatáról képekben, videókban fogunk beszámolni. Várjuk azok jelentkezését, akik az építésben, mint hétvégi programban szívesen részt vennének.

Keresünk TISZTELETBELI VÍZIMOLNÁROKATA malmot a COLO-PAJZS kulturális egyesület építi a saját erejéből. Lelkesedésből, erőből nincs is hiány. A pénzzel már van egy kis gondunk. A malom tiszteletbeli molnárja úgy lehet valaki, ha egy – egy MALOMSZÖGET MEGVÁSÁROL. Egy malom szög ára 4000 Ft ami nem más mint egy monogramos szög, amit a malom gerendáiba oda üt bele a „molnár”ahová szeretné. Várjuk önöket szeretettel ismerjék meg Vizsolyt, úgy ahogy eddig még soha nem látták.


Igény esetén számlát tudunk adni az örökbefogadásról, az adományok leírhatók az adóalapból!

Örökbefogadási szándékát kérjük, jelezze e-mailban a vizsolyivendeg@freemail.hu e-mailcímen.
További információért hívja a 20/272-90-15 ös telefonszámot, vagy írjon e-mailt a fenti címre.
Köszönettel:

Daruka Mihály
A Vizsolyi Biblianyomtató Műhely igazgatója
?>